Descobreix els projectes d’aprenentatge servei del Compartim un Futur

Connecta l’aprenentatge amb la teva comunitat

Què és un projecte d’aprenentatge servei?

Els projectes d’aprenentatge servei (APS) són una metodologia educativa que barreja l’aprenentatge amb l’acció social i ambiental. Aquests projectes tenen un objectiu clar: resoldre necessitats de la comunitat mentre es fomenta l’aprenentatge actiu. És una manera efectiva d’ensenyar als estudiants qüestions importants i alhora contribuir al bé comú. L’AMB fa molts anys que treballa amb els centres educatius per portar a terme les iniciatives proposades per l’alumnat i així aconseguir un servei comunitari de qualitat. Tot aquest bagatge de coneixements i experiències es plasmarà en la Guia metropolitana d’aprenentatge servei, de la qual tindreu notícies ben aviat!

Aquest any, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està actualitzant continguts i dinàmiques per al nou curs. Aquests projectes aborden diverses temàtiques ambientals i permeten als estudiants connectar amb les comunitats locals.

El servei d’assessorament de l’AMB dona suport als grups a través de sessions formatives inicials, seguiment durant tot el projecte i acompanyament durant la fase del servei. Aquesta última fase és la més important del projecte, ja que és quan es volen aconseguir canvis reals i significatius.

Projectes d’APS que ofereix el Compartim un Futur

Dràstics amb els Plàstics
Aquest projecte examina l’ús dels plàstics i els seus impactes ambientals.
Nivells: cicle superior de primària i ESO

Vigilants de l’Aire
Aprofundeix en la contaminació atmosfèrica i com podem millorar la qualitat de l’aire. Actualment s’està revisant, actualitzant i adaptant per oferir un aprenentatge més significatiu. És una oportunitat per aprendre a utilitzar els mesuradors de partícules que cedim en préstec.
Nivells: primària i ESO

Para el Carro!
Aquest projecte se centra en la prevenció del malbaratament alimentari i la gestió de residus. És un projecte guiat que ofereix una estructura clara per a l’aprenentatge.
Nivells: 3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius

Comunitat Educativa per a la Transició Energètica
Un projecte de centre per aprendre a fer auditories energètiques i noves mesures d’estalvi i eficiència.
Nivells: cicle superior de primària i 1r cicle d’ESO

Rehabilitació Energètica d’Edificis Residencials
Aquesta iniciativa promou la millora de l’eficiència energètica en edificis a través d’accions sobre rehabilitació energètica. Ideal per a zones urbanes amb edificis adossats i que tinguin entre 3 i 5 plantes.
Nivells: 3r i 4t d’ESO, batxillerat científic i tecnològic

Comença un APS i transforma la teva comunitat!

Fins avui, ja són 19 els centres d’11 municipis de l’àrea metropolitana que duran a terme un d’aquests projectes amb el suport tècnic de l’AMB. Si ets un centre educatiu i vols disposar del nostre assessorament, encara hi ets a temps! A més, també oferim opcions autònomes amb suport telemàtic i una formació inicial.

Tenim moltes ganes de començar els projectes programats i desitgem que molts més centres s’apuntin a aquesta iniciativa tan gratificant i engrescadora per a l’alumnat.

Per a més informació i per reservar el teu APS, visita la nostra pàgina web o contacta amb el servei d’assessorament: 682 90 62 45 o assessoria.compartim@amb.cat. Uneix-te a nosaltres en aquest viatge d’aprenentatge i servei a la comunitat.