Primera jornada de portes obertes del projecte LIFE INFUSION

Recordes que ja et vam explicar en què consisteix el projecte INFUSION? Té l’objectiu de tractar els efluents líquids generats en el tractament dels residus orgànics municipals.

Doncs bé, el dijous 16 de març del 2023, la Direcció de Serveis de Prevenció i Gestió de Residus de l’AMB va organitzar la primera jornada de portes obertes del projecte LIFE INFUSION a l’Ecoparc 2 (Montcada i Reixac), on es troba la planta demostrativa, amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte a la ciutadania.

Amb 8 ponents de diferents entitats i més de 60 assistents, incloent-hi dos mitjans de comunicació —els diaris ARA i El Periódico—, l’objectiu de difondre i fer conèixer el projecte es va assolir amb èxit. La jornada va començar amb una sèrie de ponències en les quals es va explicar l’origen i el perquè del projecte, el model de gestió de residus actual a l’àrea metropolitana de Barcelona i els reptes per assolir la circularitat a les plantes de tractament de residus. També es va fer una introducció al projecte LIFE INFUSION i al funcionament de la unitat d’extracció d’amoni (stripping), del digestor anaerobi de membrana i dels contactors de membranes, així com als resultats que s’estan obtenint a la planta pilot.

Per finalitzar, es va fer una visita a la planta de tractament de residus de l’Ecoparc 2, on els assistents van poder veure com es tracten els residus que generem als domicilis particulars, i també es va visitar la planta demostrativa del projecte LIFE INFUSION per comprovar-ne el funcionament.

Si t’ho vas perdre, encara pots accedir a les presentacions de la jornada: només cal que et subscriguis al butlletí del projecte!