Primers tallers a Sant Adrià de Besòs

Aquesta setmana s’han iniciat els primers tallers de l’edició del 2018 del programa Tenim Drets, Teixim Llibertats amb els cursos de 3r ESO de l’Institut Manuel Vázquez Montalban de Sant Adrià de Besòs. Concretament s’han realitzar tres tallers per a reflexionar i debatre conjuntament sobre els drets de les persones refugiades i els reptes de sostenibilitat ambiental que se’n deriven.

La sessió va iniciar-se amb una petita presentació sobre la situació que hi ha a tres territoris de la Mediterrània que es treballaran aquest any: el Líban, la illa de Lesbos (Grècia) i els municipis metropolitans. Posteriorment, es va començar una part de dinàmiques per reflexionar en grups on es varen plantejar tres reptes diferents corresponents a cada un dels territoris presentats. L’alumnat va participar activament en proposar solucions i reflexions sobre la situació de les persones refugiades i els reptes ambientals plantejats a cada territori. Aquestes les van plasmar en una cartolina gran i les varen exposar a la resta de companyes i companys de classe per d’aquesta manera, seguir-les debatent entre ells. Finalment, amb deixalles que havien portat de casa seva, varen poder construir flors i plantes convertint d’aquesta manera aquestes deixalles que no tenien utilitat, amb plantes i flors que s’utilitzaran en l’acte final del programa que es farà al maig.

L’alumnat va quedar sorprès que hi haguessin tantes persones refugiades al món que han hagut de fugir de la guerra i també la gran quantitat de residus que es generen al món. Va mostrar la solidaritat cap a aquestes persones però també va reclamar el dret d’asil que tenen i no se’ls reconeix. D’altra banda, es varen proposar solucions imaginatives sobre que fer amb els residus de les armilles salvavides que s’acumulen a les platges de Lesbos, les deixalles orgàniques que hi ha a municipis del Líban o com reduir les deixalles que generem a l’àrea metropolitana.

 IMG-20180206-WA0020 20180206_093558 IMG-20180205-WA001520180214_095308

  IMG-20180214-WA0029

Enllaços relacionats:

Escriure un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *