La Klau, primera parada dels tallers a Santa Coloma de Cervelló

Ja hem fet el primer taller del Programa Tenim Drets, Teixim Llibertats a Santa Coloma de Cervelló. Concretament, aquest l’hem realitzat amb la Klau, un projecte de reforç escolar i de lleure adreçat a infants i adolescents de 6 a 16 anys que es troba de forma habitual per la tarda al sortir del col·legi.

Durant el taller hi va haver molta participació per part del grup i es varen poder fer moltes reflexions interessants. No sabíem que hi havia tantes persones refugiades! deia una de les participants. No entenia com podia ser que hi hagués països com el Líban o una petita illa com Lesbos (Grècia) que acullin a tantes persones refugiades mentre la gran majoria de països de la UE, n’acollien tant poques.

D’altra banda, també va sorprendre molt la relació que existeix entre les persones refugiades i la sostenibilitat ambiental, ja que per poder garantir el dret d’asil i de refugi de les persones que fugen d’una guerra, s’ha de poder també garantir una sostenibilitat ambiental. Una de les coses que més va impactar també, va ser veure les platges plenes d’armilles salvavides.

Finalment, cadascú va acabar realitzant una flor amb deixalles que havien portat des de casa seva que plantarem a la platja el proper dia 5 de maig. D’aquesta forma, amb una deixalla que ja no tenia utilitat, creàvem una cosa bonica i amb un servei concret.

20180221_175407IMG_2106IMG_217920180221_184122