A la Colònia Güell reflexionem conjuntament sobre les persones refugiades

A la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló hem seguit reflexionant sobre la situació de les persones refugiades i la sostenibilitat ambiental. Concretament, vàrem anar al casal de gent gran de la Colònia Güell. Un casal molt actiu i que organitza moltes activitats com jocs de taula, berenars, tertúlies, xerrades i excursions arreu del territori.

Es va començar amb una reflexió conjunta sobre la situació de les persones refugiades que fugen de la guerra de Síria a tres territoris concrets: Líban, Lesbos (Grècia) i l’àrea metropolitana de Barcelona. Varem poder comprovar com la guerra a part d’afectar a les persones que han de marxar del seu país, també afecta als territoris on arriben, ja que s’hi produeixen problemes ambientals tant per a les persones refugiades com per a les persones locals.

Una de les coses que va sorprendre més durant el taller va ser l’enorme quantitat d’armilles salvavides que s’acumulen a les platges de Lesbos. Aquestes serveixen per salvar les vides de les persones refugiades, però una vegada ja s’han utilitzat queden a la platja amuntegades. També va sorprendre negativament, el poc compromís dels estats de la UE en l’acollida de persones refugiades. En paraules d’alguna de les assistents, deien que sentien vergonya que pogués passar una cosa així.

Finalment, amb les deixalles que cada participant al taller havia portat de casa seva, les varem poder transformar en una flor feta exclusivament amb materials reciclats. D’aquesta forma, a l’acte final del projecte el dia 5 de maig, plantarem a la platja de Barcelona la nostra flor de solidaritat i reivindicació.

 

IMG_2234 20180223_174128 IMG_2189 20180223_164445 IMG_2241