L’Institut de Torrelles aprèn a cantar la cançó turca Uskudar

L’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut de Torrelles va participar als tallers musicals del programa Tenim Drets, Teixim Llibertats. En primer lloc, es va començar amb una petita reflexió conjunta sobre el dret de les persones refugiades i la sostenibilitat ambiental. Després, es varen realitzar uns exercicis de respiració i relaxació que es van utilitzar per a poder començar a endinsar-nos en la sessió.

Posteriorment, vàrem arribar al moment àlgid de la dinàmica. Amb la reflexió prèvia que havíem realitzat sobre el dret de les persones refugiades, vam proposar un exercici de sons. Cadascú havia de pensar un so que ens imaginem que es produeix en un itinerari d’una persona refugiada des de que fuig de la guerra fins que arriba a un lloc segur. Després, amb els ulls tancats, cadascú ha de fer el so de forma seguida per fer una roda de sons. El resultat realment va ser molt impactant.

Finalment, i per acabar la sessió, vàrem aprendre conjuntament la cançó turca Uskudar. Després de molts assajos, encara va sonar prou bé!

20180323_114347 20180323_085553 20180323_090504 20180323_111937