Les ciutats costaneres de tot el món en perill per la pujada del nivell del mar si no reduïm les emissions actuals

John A. Church, catedràtic en el Centre d’Investigació del Canvi Climàtic de la Universitat de Nova Gal·les del Sud (Austràlia); autor principal del tercer i cinquè informe del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC); i Premi Fundació BBVA Fronteres del Coneixement en la categoria de Canvi Climàtic 2019; reconeix que les últimes dades senyalen que el nivell del mar està pujant tres mil·límetres a l’any, molt més ràpid del que es pensava. Tal i com senyala el catedràtic, sembla poc, però les conseqüències són desoladores. De seguir així, sense reduir les emissions d’efecte hivernacle (GEH), a finals de segle el nivell del mar haurà pujat 0,9 metres. Però si complim els objectius de Paris el 2050 l’augment del nivell del mar potser arribaria a ser només una mica més gran del que tenim actualment.

 

A l’Àrea Metropolitana de Barcelona el fet de ser un àrea densament poblada i ocupada, la fa especialment sensible a la pujada del nivell del mar, la qual cosa també augmentarà la incidència dels temporals marítims. Per tant, cal prendre mesures importants ja per reduir les nostres emissions.

 

https://www.fbbva.es/en/galardonados/john-alexander-church-2/

Escriure un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *