Balanç d’una Setmana Europea de l’Energia Sostenible plena d’activitats

Durant aquesta setmana s’ha celebrat arreu d’Europa la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. L’AMB s’hi ha sumat com cada any amb un complet programa d’activitats amb l’objectiu de promoure el canvi cultural necessari per assolir una transició energètica real i fer front de forma urgent a l’emergència climàtica en la que ens trobem.

Dimarts al matí es va realitzar una visita a la fotolinera bidireccional de Molins de Rei, oberta a la ciutadania. Un grup de tècnics municipals de l’Ajuntament de Mollet del Vallès s’hi van acostar interessats per intercanviar l’experiència dels primers 6 mesos d’aquesta innovadora instal·lació.

El mateix dimarts a la tarda, es va realitzar una visita guiada oberta també a la ciutadania, a la Biblioteca Tirant lo Blanc de Montgat, on està instal·lat el projecte pilot REFER, del qual l’AMB n’és sòcia. L’acte va comptar amb la presència del regidor del mateix municipi, Jordi Ratera, que va mostrar el seu interès pels avenços aconseguits gràcies al REFER, utilitzant una bateria de segona vida de vehicle elèctric, integrada amb els panells solars fotovoltaics de la biblioteca i els seus sistemes de climatització, tot plegat a través d’algoritmes d’optimització que han estat desenvolupats en el marc del projecte.

Dimecres a la tarda, dins del magazín de tarda “Tot es mou” de TV3, l’AMB va intervenir en directe per explicar què és una fotolinera així com la importància de la instal·lació bidireccional de Molins de Rei, la primera fotolinera pública bidireccional de l’Estat. De forma amena i didàctica es va explicar a l’audiència el perquè sistemes d’aquest tipus seran la revolució energètica de la propera dècada i perquè seran clau per assolir una transició energètica 100% renovable.

Finalment, per cloure la Setmana, l’AMB va ser seleccionada per a participar en les conferències oficials de la EUSEW a Brussel·les, on va intervenir dins de la sessió “The road to a 100% green and fully electric transport system”, en la que es va parlar, a més del projecte V2G bidireccional de Molins, del full de ruta mundial sobre sistemes V2G en el marc del task force de l’Agència Internacional de l’Energia, així com de l’anàlisi de cicle de vida dels vehicles elèctrics i els seus competidors. Els ponents provenien d’entitats com EUFORES, fòrum europeu per les energies renovables, vinculat al Parlament Europeu, AVERE, associació europea d’electromobilitat i Transport & Environement, una ONG que avalua les externalitats dels sistemes de transport actuals i futurs.

Transició energètica

Escriure un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *