peres madures

Sant Jordi contra el malbaratament alimentari

Amb la publicació d’un llibre de receptes de la Xarxa d’escoles de Badalona per a la sostenibilitat

Mestres, famílies i alumnes de la Xarxa d’escoles de Badalona per a la sostenibilitat publiquen demà, dia de Sant Jordi, el llibre Receptes per no tirar res. Es tracta d’un conjunt de fórmules d’aprofitament per reduir la quantitat de menjar que es llença (tant a les cases com als centres educatius i a les empreses).

El llibre reuneix una quarantena de receptes en les quals també hi ha participat el col·lectiu Forquilla Badalona, format per restauradors de la ciutat compromesos amb l’alimentació de proximitat i de temporada. També recull consells per evitar el malbaratament a la cuina i comprar sense excessos. De les il·lustracions del volum se n’han encarregat alumnes de les Escoles verdes de Badalona.

El llibre, en format digital, es pot descarregar aquí. I durant la Diada els restaurants de Forquilla Badalona obsequiaran els clients amb un imant amb el codi QR que permet obtenir el llibre.

El 5 de juny, tot coincidint amb el Dia Mundial del Medi ambient, s’editarà un número limitat d’exemplars que es repartiran entre les Escoles verdes de Badalona.