Fitxes amb receptes contra el malbaratament alimentari

Col·laboració entre l’Escola de Restauració Santa Coloma i el Programa d’aliments solidaris del municipi   

Alumnes de l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) estan elaborant un receptari per a persones usuàries del Programa d’aliments solidaris de la ciutat per ajudar-les a preparar menús més saludables i reduir el malbaratament alimentari. Són unes fitxes, en català i castellà, amb informació sobre el valor nutricional dels aliments, com cuinar-los, com conservar-los i amb tres receptes per treure’n el màxim profit.

Fins ara s’han elaborat tres fitxes i aviat n’hi haurà tres més, amb l’objectiu final d’arribar a les 20. A mida que estiguin llestes s’aniran penjant al taulell d’informació que hi ha al magatzem de recollida de la cistella solidària, perquè les persones usuàries del Programa municipal d’aliments solidaris les puguin consultar.

La col·laboració entre l’escola i el programa d’aliments solidaris no és nova. Des de fa temps l’hivernacle de l’ERESC proporciona verdures i hortalisses ecològiques i de quilòmetre zero tant al Banc d’aliments com al menjador social.