Els dies 18, 19 i 20 d’octubre, en col·laboració amb Slow Food Barcelona
Peix de proximitat, hortalisses del Parc Agrari del Baix Llobregat, xai de Collserola, pollastre pota blava del Prat o vi de Can Calopa són alguns dels aliments que es produeixen i s’elaboren dins el territori de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que protagonitzaran el programa de demostracions culinàries que es duran a terme dins el Gastronomic Forum. Un conjunt d’activitats que l’AMB ha preparat en col·laboració amb Slow Food Barcelona i que estarà obert als assistents al congrés gastronòmic.
Durant cadascun dels dies de l’esdeveniment (18, 19 i 20 d’octubre) hi haurà quatre showcookings a l’estand de l’AMB, en què restauradors metropolitans elaboraran un plat amb aliments del territori. Aquesta n’és la programació, que també podeu consultar aquí:
:: dilluns 18 ::
11 h Xarcuteria del mar: el bonítol
Xef sostenible: Jordi Limón
Productor just: La Platgeta, peix de proximitat
13 h Batch cooking al Parc Agrari
Xef sostenible: Marc Ribas, La Taverna del Ciri
Productor just: Marc Ufáno, Parc Agrari del Baix Llobregat
Plat: hamburguesa vegetal amb salsa de romesco blanc
16 h El Parc Agrari al plat
Xef sostenible: Susana Aragón, Cèntric Gastro
Productor just: Soulblim, Parc Agrari del Baix Llobregat
Plats: trilogia de carbasses del Parc Agrari i arròs cremós amb verdures de temporada
18 h Km0 al costat de Barcelona
Xef sostenible Isaac Gómez, Capicua
Productors justos: Els Rabassaires, vins de Cerdanyola del Vallès // La Soleia, vedella eco
Plats: semicuit de vedella eco de la Soleia amb vi de Cerdanyola i carbassa eco de Collserola
:: dimarts 19 ::
11 h Sostenibilitat a l’alta gastronomia
Xef sostenible: Victor Quintillà, Lluerna
Productor just: Alta Alella, vins de Tiana
Plats: ostra del sol del delta de l’Ebre, maionesa de plàncton i escabetx de pollastre // col ecològica rostida i salsa diable vegetal
13 h Cuina catalana i sostenibilitat
Xef sostenible: Albert Mendiola, Marimorena
Productor just: Granja Torres, el Prat de Llobregat
Plats: tataki d’albergínies // mar i muntanya de pota blava i cranc blau del delta de l’Ebre
16 h La sostenibilitat a les escoles de restauració
Xef: Iván Cervera, Institut FP Sant Cugat del Vallès
Plats: minestra de verdures pol·linitzada amb nèctar de flor de castanyes // caneló de carbassa farcit de botifarra del perol, bolets i beixamel de castanyes
18 h Els ous, millor si són ecològics i de proximitat
Xefs sostenibles: Marcelino Duque i Marta Sancho, Can Campanyà
Productors justos: ous del Galliner de la Torrassa / Eco Salgot, carn eco
Plats: ou ecològic del Galliner de la Torrassa, carpaccio de ceps confitats, parmentier i papada de coll d’Eco Salgot
:: dimecres 20 ::
11 h El reaprofitament: el cor de la sostenibilitat
Xef Sostenible: Ada Parellada, Semproniana
Productor just: Espigoladors, el Prat de Llobregat
Plats: curri de verdures i patata amb paté de carbassó i dàtil d’Es-Imperfect // pastanagues glacejades amb salsa de iogurt i pesto d’herbes
13 h De la cabra de Collserola no se’n llença res!
Xefs sostenibles: Ivan Enríquez i Arleni Medina, Green Leka
Productor just: Mas Puig, serra de Collserola
Plats: rulo de cabra Rasquera de la serra de Collserola a baixa temperatura, demiglacé i puré de poma a la brasa // Circular gos: fer servir les despulles per fer menjar per a mascotes
16 h La sostenibilitat a les escoles de restauració
Xef: Pedro Fernández, Escola de Restauració de Santa Coloma
Plats: guisat de mongetes del ganxet amb sípia i bolets de tardor // ou passat per aigua amb escuma de coliflor, puré de moniato especiat i oli de pinyons
18 h Fermentant la sostenibilitat
Xef sostenible: Jordi Limón
Productor just: Ma! Condimentos vivos
Plats: bonítol marinat i fumat amb amazake Ma! // flors de iuca selvàtica del Maresme farcides amb migas de koji-pan
Trobareu l’estand de l’AMB a Fira de Barcelona, Montjuïc 1, al pavelló 8, nivell 0, carrer C, estand 161.
També hi haurà un petit mercat dels productors participants per conèixer els seus productes de primera mà.