Copenhagenize a l’AMB

Dijous passat a la seu de l’AMB més d’un centenar de persones vam gaudir del danès Mikael Colville-Andersen i de les seves màgiques instruccions per tal d’aconseguir ciutats pedalables.

El Mikael ens va il·lustrar amb la guia ràpida de la planificació de la mobilitat: fes el camí fàcil als modes sostenibles mentre el compliques al trànsit motoritzat. Massa radical?

Diapositiva2

Gràficament ens va mostrar la clara ineficiència de la distribució de l’espai públic quan planifiquem per al cotxe. Cal canviar la pregunta que ens fèiem durant el segle passat: en comptes de quants cotxes hi caben ens hauríem de preguntar quantes persones hi caben.

Diapositiva3

En un carril de circulació hi poden circular poc més de 1.000 vehicles motoritzats cada hora. En un carril bici hi poden circular gairebé 6.000 bicicletes l’hora.

Diapositiva5

Un dels elements clau és aconseguir una xarxa pedalable completa. Ara mateix diu el Mikael que les xarxes a les nostres ciutats són com la cadira de la foto. Inconnexa i perillosa.

Diapositiva4

Per als amants de les anàlisis cost-benefici, el Mikael ens va mostrar números que il·lustren els beneficis que obtenim quan construïm infraestructura per a les bicis i els perjudicis que obtenim quan ho fem per als cotxes.

Diapositiva6

El retorn en salut justifica sobradament les inversions.

Diapositiva7

La frase estrella és una cita del Bertrand Delanöe, que va ser alcalde de París (2002-2014): “El fet és que els automòbils ja no hi tenen cabuda a les nostres ciutats.”

Diapositiva1

Us podeu descarregar la presentació sencera del Mikael.

Aprofitem per compartir amb vosaltres l’entrevista que l’equip de l’AMB va realitzar al nostre convidat especial.