Uns 30diesAMBbici inoblidables!

Aquest any, i sota el lema #eldobledebicis, hem tornat a posar en marxa la campanya dels 30diesAMBbici durant el mes d’abril.

Enguany, però, hem tingut alguna novetat. D’una banda hem proposat novament un repte a Instagram amb l’objectiu de visibilitzar a les xarxes la mobilitat ciclista de la metròpolis Barcelona. A més a més, hem iniciat un projecte pilot de Bicibús a tres escoles de l’àrea metropolitana de Barcelona. L’objectiu en aquest cas era reforçar la mobilitat sostenible i saludable a tota la comunitat educativa en els trajectes de casa a l’escola.

Repte #30diesAMBbici a Instagram

Amb una participació de 50 perfils d’usuari a Instagram es van fer al voltant de 950 publicacions ciclistes amb l’etiqueta #30diesAMBbici.

Fotos, relats i reportatges anant en bici a la feina, a comprar, a l’escola o simplement gaudint dels temps d’oci en bici. Hem registrat una important col·laboració, molt activa per part dels 50 perfils participants, i d’aquests 41 perfils han assolit el repte

Resum d’imatges pejandes en el repte per part del perfil guanyador

Posteriorment, d’entre aquests 41 perfils, s’ha efectuat el sorteig d’una bicicleta elèctrica plegable i el perfil que ha resultat guanyador ha estat: Gus

Moltes felicitats pel premi i moltes gràcies a tots els participants!

Desitgem que totes aquestes publicacions hagin encoratjat altres persones a provar la bicicleta com a mitjà de transport còmode, segur, sostenible i saludable!

Prova pilot Bicibús a la metròpolis de Barcelona

Tal com vam explicar a finals de març, en aquesta edició de 30diesAMBbici hem volgut posar la mirada en la mobilitat escolar. Per això vam engegar un pilot de Bicibús que pogués donar impuls a la mobilitat en bicicleta als centres educatius de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Finalment, han participat a la prova pilot tres centres educatius que havien manifestat el seu interès per fomentar l’ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible a la seva comunitat educativa. Concretament, els centres educatius participants han estat: l’institut-escola Gavà Mar al municipi de Gavà, l’escola el Pi d’en Xandri de Sant Cugat del Vallès i el Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel a Barcelona.

Arribada del Bicibús del RMSI al centre amb mitjans de comunicació entrevistant infants

Gràcies a la participació de les famílies, s’han posat en marxa 5 línies de Bicibús: una a Gavà Mar, dos al Pi d’en Xandri i dos més al Reial Monestir de Santa Isabel. Aquest últim preveu obrir una tercera línia de Bicibús properament. Totes aquestes línies es coordinen a través d’una app dissenyada per a aquesta prova pilot per Canvis en Cadena. També s’han fet formacions als voluntaris que han fet de “motors” del Bicibús, i a dos dels centres educatius s’ha proporcionat acompanyament a les rutes de la mà de Biciclot.

Sessió de formació a famílies per part de Biciclot a Sant Cugat

Pel que fa a les dades, a través de l’app hem comptabilitzat un total de 290 persones inscrites al llarg dels 3 divendres que s’ha realitzat Bicibús durant la prova pilot. D’aquests 290 inscrits, 167 eren infants, dels quals un 24 % han deixat el cotxe a casa i l’han canviat per la bicicleta. Aquest fet demostra que el Bicibús és una manera efectiva per reduir la mobilitat motoritzada al voltant dels centres educatius i que garanteix, entre altres avantatges, uns entorns escolars més saludables, nets i segurs.

Arribada del Bicibús a l’IE Gavà Mar de Gavà

Finalment, volem agrair la bona predisposició, l’alegria i el lideratge de les famílies implicades a la prova pilot, ja que són l’element fonamental per tal que les iniciatives del Bicibús creixin i perdurin en els nostres carrers.

Tot plegat ha estat una experiència molt enriquidora, amb un èxit de participació que ha tingut ressò a diversos mitjans de comunicació, en què s’ha donat visibilitat a la bicicleta com un mitjà de transport segur i saludable per anar a l’escola:

Telenoticies comarques de TV3

Catalunya Ràdio

Ciclosfera

Betevé Bàsics

Betevé noticies

Nació Sant Cugat 

Nació Sant Cugat

Televisió Sant Cugat

Bruguers Digital

Bellaterra diari