Celebrem el Dia Mundial de la Bicicleta

L’any 2018, l’ONU va declarar el 3 de juny el Dia Mundial de la Bicicleta. En aquesta data es promou la bicicleta com a solució per als problemes de mobilitat a les ciutats, com a mesura per mitigar l’augment de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i per millorar la qualitat de l’aire i la seguretat viària.

L’AMB se suma a aquesta jornada amb diverses iniciatives i activitats.

D’una banda, en el marc de la setmana de la Seguretat i la Salut a la feina, s’ha realitzat un curs de formació en circulació bàsica de bicicleta destinat a persones treballadores de l’AMB. Any rere any, tenim millors infraestructures per arribar a la feina en bicicleta, però no tothom les coneix, així que avui era un magnífic dia per conèixer-les i tastar-les pedalant. 

D’altra banda, avui també s’ha fet entrega de la bicicleta elèctrica de la darrera campanya de #30diesAMBbici. Aquest any, han participat 50 perfils d’usuaris i usuàries d’Instagram que han fet al voltant de 950 publicacions amb l’etiqueta #30diesAMBbici.

El perfil guanyador, en Gus, s’ha desplaçat a la seu de l’AMB on Antoni Poveda, viceperesident de Mobilitat i Transport i representants de Movement, patrocinadors de la campanya, han fet entrega de la bicicleta elèctrica.

A més, avui també s’ha fet una cessió de bicicletes durant els pròxims 3 mesos a les empreses que gestionen els parcs metropolitans. Podran utilitzar-les en els seus desplaçaments in labore i així gaudir dels beneficis de la bicicleta en els seus entorns de treball.

Aprofitant la jornada també es convida la ciutadania a utilitzar la bicicleta tant com sigui possible en els desplaçaments per la metròpolis. Al web de la bicicleta trobareu plànols de la xarxa pedalable i consells per circular-hi. També hi ha informació sobre el Bicibox, l’aparcament segur per a bicicletes privades, i sobre l’e-Bicibox, el servei de bicicletes elèctriques compartides.

En aquest mateix sentit, el programa d’educació ambiental Compartim un Futur també ofereix diverses activitats relacionades amb la bicicleta. A partir de l’1 de juliol, s’obren les inscripcions per al proper curs escolar.

Al programa Millor Que Nou també hi trobareu recursos i tallers per aprendre sobre el manteniment de bicicletes i l’autoreparació de les averies més comunes.