Celebrem els Premis Bicimpuls 2021

Novament celembrem els Premis Bicimpuls, un esdeveniment festiu en què l’AMB fa un reconeixement a les entitats i els projectes que lideren la promoció de la bicicleta en la mobilitat quotidiana i com a eina de transformació social al territori metropolità.

Amb els Premis Bicimpuls 2021, arribem a la quarta edició d’aquests guardons, que tenen per objectiu principal donar visibilitat i reconeixement a la feina liderada per entitats i societat civil en l’impuls de la bicicleta.

En aquesta edició hem volgut tornar al format tradicional de l’entrega de premis, recuperant l’espai Francesca Bonnemaison, i amb una mestra de cerimònies especial, Montserrat Escopinya.

Barcelona. 26.01.2022. Lliurament dels premis Bicimpuls 2021. Foto Robert Ramos

Barcelona. 26.01.2022. Lliurament dels premis Bicimpuls 2021. Foto Robert Ramos

Tot i no haver recuperat la normalitat, en un any 2021 encara marcat per restriccions vinculades a la covid, la tasca de les entitats ha estat ingent: han creat iniciatives de gran impacte, amb molta empenta i viralitat a les xarxes socials.

En aquest context, hem rebut 16 candidatures per a les cinc categories definides en aquesta quarta edició. Així doncs, concloem un nou èxit de participació i confirmem la complexitat de la deliberació del jurat.

Lliurament dels premis Bicimpuls 2021, Projecte Bicibús. Foto Robert Ramos
Lliurament dels premis Bicimpuls 2021, Projecte Les Mercedes SCCL. Foto Robert Ramos

Amb tot, i abans de presentar les entitats i projectes guardonats, ens agradaría donar les gràcies a totes les candidatures presentades, i molt especialment a: l’associació BiciHub, SURT Fundació de Dones, Maraki en bicicleta, Confederació Sindical de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, Coop de pedal SCCL & Apinyó bicimissatgers.

Lliurament dels premis Bicimpuls 2021, Projecte Taller de bicicletes inclusiu. Foto Robert Ramos
Lliurament dels premis Bicimpuls 2021, Projecte fotògrafs del moviment ciclista BCN. Foto Robert Ramos
Lliurament dels premis Bicimpuls 2021, Projecte Aprendre a volar. Foto Robert Ramos

Seguidament, us presentem les entitats i els projectes guadonats als Premis Bicimpuls 2021. Enhorabona a tothom!

En la categoria de Millor activitat de foment de la bicicleta per a la mobilitat quotidiana, el projecte guanyador és El moviment global del bicibús, promogut per l’associació Camí Amic

En la categoria de Millor activitat que utilitza la bicicleta com a eina per generar activitat econòmica, s’endú el guardó el projecte de bicimissatgeria Les Mercedes, promogut per Les Mercedes Barcelona, SCCL.

En la categoria de Millor iniciativa que utilitza la bicicleta com a eina d’inclusió social, el jurat ha seleccionat el projecte Taller de bicicletes inclusiu, promogut per l’associació Esclat.

En la categoria de Millor projecte que utilitza la bicicleta en esdeveniments culturals, el projecte guanyador ha estat Fotògrafs del moviment ciclista de la ciutat de Barcelona, desenvolupat per Sergi Periche & Xavi Calvo.

Finalment, en la categoria de Millor projecte d’innovació o d’investigació relacionat amb la bicicleta, el premi ha estat per al projecte Aprendre a volar: impactes de la formació ciclista per a persones adultes, desenvolupat per Biciclot, SCCL.

Com sempre, els premis consisteixen en un diploma de reconeixement i una dotació econòmica de 3.000 euros per al projecte guanyador de cada categoria. L’import econòmic s’ha de destinar íntegrament a les activitats presentades a la candidatura guanyadora.

Us desitgem un any 2022 ple de pedalades i nous projectes!