A l’abril, omplim els carrers de bicis!

Ja torna la millor època de l’any per desplaçar-se en bicicleta i gaudir de tots els avantatges que ofereix!

El 2010, aquest principi va animar un parell d’amics ciclistes de Minneapolis a posar en marxa el repte dels “30 Days of Biking”, traduït com a “30 dies en bici” o, simplement, “30DEB”.

La proposta del 30DEB és molt senzilla: pedala cada dia del mes l’abril i comparteix-ho a les xarxes socials per animar les teves amistats i seguidors a agafar la bici. Aquesta idea, bàsica però també innovadora i universal, no va trigar gaire a estendre’s arreu del món, fins a arribar, el 2021, a més de 100 ciutats.

Des del 2017, l’Oficina Metropolitana de la Bicicleta s’ha anat afegint a la campanya 30DEB amb l’etiqueta #30diesAMBbici i ha proposat diversos reptes als ciclistes a través de les xarxes socials. Aquests reptes han ajudat a fer més visibles les persones que es desplacen en bicicleta per la metròpolis i, en definitiva, la bicicleta.

Enguany volem proposar un nou repte mitjançat una campanya que posi de manifest tots els avantatges d’utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport quotidià.

Sabeu quins són, aquests avantatges? Potser no tothom els té clars, o potser varien en funció de les persones que es mouen en bicicleta diàriament.

Per nosaltres, els principals avantatges són:

1. La bicicleta ens dona salut mental i física

30 minuts de bicicleta al dia proporcionen l’exercici físic necessari per mantenir-nos en forma i segregar hormones com l’oxitocina, que ens ajuda a combatre l’ansietat, la depressió i a descansar millor al final del dia.

2. La bicicleta ens dona felicitat

Pedalar per la ciutat ens permet interactuar amb l’entorn, millorar la sociabilitat i descobrir nous carrers i rutes. Amb la bici, el trajecte és tan important com el destí. 

3. La bicicleta és un mitjà de transport àgil i còmode a les ciutats

La bicicleta és especialment útil si recorrem distàncies de menys de 4 km en bicicleta mecànica i fins a 10 km en bici elèctrica. A l’àrea metropolitana de Barcelona, el 93 % dels viatges són de menys de 10 km!

4. La bicicleta cuida el medi ambient

Es tracta d’un mitjà de transport sostenible, que no fa soroll i ajuda a mantenir bons nivells de qualitat de l’aire, ja que permet evitar emissions de CO2.

5. La bicicleta ens ajuda a crear un entorn urbà més amable i humà

Impulsada amb pedals, la bicicleta es desplaça a velocitats moderades, sense emetre fum ni fer soroll, de manera que contribueix a crear un ambient més habitable als carrers de la ciutat i allibera espai per a altres usos.

Creiem que és fonamental donar a conèixer els beneficis i les bondats de la bicicleta, amb especial èmfasi en totes les proves científiques que corroboren la millora emocional i en la salut mental de les persones que pedalen, amb l’objectiu de sumar nova gent a provar la bicicleta com a mitjà de transport…

I la teva raó principal per moure’t en bicicleta, quina és?

Aquest #30diesAMBbici 2022 el repte que et proposem és molt senzill:

Durant el mes d’abril, comparteix al teu mur d’Instagram almenys una publicació explicant o mostrant per què t’agrada anar en bici.

Aquesta publicació pot ser una foto, un vídeo, una il·lustració o un reel, només cal que al text facis menció del nostre perfil (@ambbici) i hi afegeixis l’etiqueta #30diesAMBbici

Això es tot!

Quan finalitzi el mes d’abril, sortejarem una bicicleta elèctrica plegable entre totes les persones que hagin assolit el repte #30diesAMBbici.

Si vols tenir més oportunitats de guanyar el sorteig, t’ho posem molt fàcil, hi ha dues accions més que pots dur a terme:

  • Publica al teu mur d’Instagram que has signat el compromís 30DEB i afegeix-hi l’etiqueta #30diesAMBbici.
  • Comenta algun dels posts que trobaràs publicats al nostre mur d’Instagram (@ambbici) durant el mes d’abril i menciona-hi dos amics.

T’animes a ajudar-nos a omplir de bicis aquest abril? Doncs som-hi!

Per a més informació, consulta-la aquí.