R-BICI, servei gratuït de préstec de bicicletes a Ripollet

Coneixeu el servei R-BICI a Ripollet? Doncs si no tens bicicleta i vols fer una bona pedalada a la vora del riu, des de Ripollet fins a la platja de Sant Adrià o pujar a Collserola, al R-Bici trobareu bicicletes a punt que podeu fer servir de manera totalment gratuïta, qualsevol dia de l’any!

Des de fa gaire bé 6 anys a Ripollet funciona el R-Bici, un servei municipal de préstec gratuït de bicicletes per a tota la ciutadania.

El “box” R-Bici esta situat al parc del Riu Ripoll, a peu de la passarel·la de vianants del riu Ripoll, a tan sols 600 m de l’estació de Rodalies de Cerdanyola del Vallès. L’horari de funcionament és de dilluns a diumenge, de 9 a 13 h i de 18 a 21 h a l’estiu, i de 9 a 16 h a l’hivern.

A l’interior d’aquest contenidor, pintat per l’artista Sake ink, l’equip del R-Bici ofereix un ampli ventall de bicicletes de diversos models i mides, que s’adapten a les diferents edats i mides de les persones. Aquestes bicicletes han estat donades per la ciutadania i posteriorment reciclades, revisades i mantingudes per l’equip del R-Bici.

El temps del préstec de les bicicletes es pot estendre al llarg de tot el dia, de manera que els usuaris poden fer rutes més llargues i gaudir de tota una jornada sobre els pedals per la metròpolis.

Qui pot gaudir del R-Bici?

Qualsevol persona pot sol·licitar el servei de préstec R-Bici. Només cal registrar-se com usuari mitjançant un document identificador (DNI, NIE o passaport) i facilitar un número de telèfon. També es poden fer reserves a través del número de telèfon 661 508 879.

Entre setmana, en general qui més utilitza el R-Bici són persones que coneixen el servei i l’utilitzen de manera habitual. El R-Bici és molt popular entre infants i estudiants dels centres educatius propers, que aprofiten les hores de migdia i estones d’esbarjo per gaudir de la bicicleta i d’aquest entorn privilegiat.

Els caps de setmana hi ha molta més activitat i diversitat. Principalment s’hi registren famílies i persones que volen fer bicicleta esportiva o de lleure. En total el servei R-Bici disposa de una cinquantena de bicicletes, que els caps de setmana s’esgoten. Per aquest motiu els caps de setmana és recomanable trucar i reservar les bicicletes amb antelació.

Es podria dir que part de l’èxit d’aquest servei és la seva ubicació estratègica, ja que permet accedir fàcilment a rutes de dificultat diversa, amb destinacions molt variades, com la platja o la muntanya, seguint la llera dels rius o bé seguint els camins de la serra de Collserola on, en tots els casos, la bicicleta esdevé el vehicle ideal per a la descoberta del territori i el paisatge.

A més a més, els caps de setmana, l’avinguda del Riu de Ripoll es tanca al trànsit motoritzat i s’obre a la mobilitat activa de manera que es garanteix un entorn amable i segur per caminar i anar en bicicleta.

Teniu a casa alguna bici en desús?

Doncs us animem a portar-la al R-Bici! L’equip que treballa al servei R-BICI, a més de fer gestions de préstec de bicicletes, té coneixements de mecànica, i reparen i posen a punt les bicicletes que reben com a donacions particulars, i els donen així una nova vida.

Més informació aquí.