Ja tenim els projectes guanyadors del MetròpolisFPlab 2018-19

Acte final del programa MetròpolisFPlab amb l’exposició dels projectes dels 12 equips (40 estudiants d’FP) que van superar la semifinal celebrada el 16 de maig i on la creativitat i el talent han sigut els protagonistes per donar respostes als reptes plantejats per les empreses del Port de Barcelona, el Circuit de Catalunya i Innobaix.

Els estudiants dels 6 equips premiats gaudiran d’una beca d’empresa de 2 mesos on desenvoluparan el projecte d’innovació treballat en el MetròpolisFPlab i els centres dels equips rebran un reconeixement en forma de val per a la compra material educatiu per un valor de 1.000 €.

Els projectes premiats han estat els següents:

Autocontrol premi Port de Barcelona al repte plantejat per Autoterminal per organitzar la logística i mobilitat del parc de cotxes amb l’ objectiu de reduir el temps de localització, les incidències i els errors humans. La iniciativa distingida és un geolocalitzador de vehicles presentat pels alumnes de l’escola Pàlcam de Barcelona.

Go Montmeló, premi Circuit de Catalunya al repte plantejat per millorar la visita guiada amb l’ objectiu de captar nous usuaris i oferir tot el potencial de la realitat virtual com a nova forma de conèixer el potencial del Circuit per a tot tipus de visitants. Aquest projecte l’ han presentat alumnes de l’ escola Santíssima Trinat de Barcelona.

Pagel premi Innobaix al repte plantejat per Aigües de Barcelona per reduir l’impacte d’us de productes d’higiene personal amb una alternativa a les tovalloletes, la qual inclou un prototip presentat davant el jurat. Ho han presentat alumnes de l’INS Bonanova de Barcelona.

Projoju ha guanyat el premi Innobaix al repte plantejat per Canaletas per millorar el rendiment d’una màquina d’enrotllar dipòsits. Ho han presentat alumnes de l’ INS Illa dels Banyols del Prat de Llobregat.

Buiding Together App  (INS Ausiàs March de Barcelona) App i CoExperience (INS Esteve Terradas Illa de Cornellà de Llobregat) premis Innobaix al repte plantejat per In-Best-ers, ambdós projectes fan més accessible l’accés a l’habitatge a les persones joves, incloent una innovadora solució immobiliària per tal de que el coliving comenci a ser una realitat a Cornellà.

 

PREMIATS

Reptes  Projecte Centre FP Municipi
Repte Autoterminal Autocontrol Pàlcam Barcelona
Repte Circuit – Visites Go Montmeló Escola Santíssima Trinitat Barcelona
Repte Aigües de Barcelona Pagel INS Bonanova Barcelona
Repte Canaletas Projoju INS Illa dels Banyols El Prat de Llobregat
Repte In-best-ers CoExperience INS Esteve Terradas i Illa Cornellà de Llobregat
Repte In-best-ers Building Together App INS Ausiàs March Barcelona

Al conjunt del projecte han participat 154 equips i més de 600 estudiants d’FP de tota l’àrea metropolitana.

El procés ha estat un punt de trobada entre empreses i centres educatius de formació professional, amb la finalitat de generar valor econòmic, social i cultural al territori metropolità. Es duu a terme en col·laboració amb la Fundació BCN Formació Professional  i amb el suport d’altres agents del territori, com Innobaix, el Port de Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya, i les empreses Aigües de Barcelona, Autoterminal, OneOcean, In-best-ers i Canaletas.

 Aquest programa ha nascut gràcies a la fusió dels projectes “Innolab”, d’Innobaix, “Port Innova”, del Port de Barcelona i “Entra al circuit de la Innovació amb l’FP” del Circuit de Catalunya. Al llarg de 9 mesos, ha servit per apropar les necessitats empresarials a les capacitats dels estudiants d’FP. A través d’un entorn d’anàlisi i mitjançant la formació especialitzada amb mentors i tècnics, s’ha potenciat l’emprenedoria, el treball en equip, les competències clau i l’experimentació.