una magrana

La tardor, al plat amb el nou Menú de les estacions

La presentació de la nova carta va ser el 6 d’octubre a Santa Coloma de Gramenet

Bolets, castanyes, cols, carbassa, sorell, fonoll, magrana… La tardor ja és aquí, amb un ventall d’aliments de temporada que els restaurants adherits al Menú de les estacions ja tenen a punt per servir.

En aquesta ocasió, la proposta que han preparat les escoles d’hoteleria i turisme CETT, ESHOB i Jesuïtes, la qual els establiments que formen part de la iniciativa adaptaran fins al desembre, es va presentar a Santa Coloma de Gramenet el dimecres 6 d’octubre.

El tret de sortida del nou menú va comptar amb la presència de les alcaldesses de Barcelona i Santa Coloma, Ada Colau i Núria Parlon, respectivament, acompanyades per Víctor Quintillà, xef del restaurant Lluerna, local amb una estrella Michelin.

El menú de tardor està format per un arròs melós de coliflor, sorell al forn amb patates i allioli, i una tercera opció amb bolets saltats i en conserva amb fruits secs i tomàquets.

L’Escola de Restauració de Santa Coloma, amfitriona de l’acte, s’ha sumat a l’elaboració del menú amb una sopa freda de castanyes i fartons.

El Menú de les estacions és un dels projectes impulsats en el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, ja que la restauració és una de les principals aliades per promoure una alimentació sana i sostenible que permeti lluitar contra la crisi climàtica i posar en valor la riquesa territorial de la metròpolis.