Acaba l’abril, però seguim pedalant tot l’any!

Tot i que s’han acabat els #30diesAMBbici, des de l’Oficina Metropolitana de la Bici continuem treballant i pedalant tot l’any!

Per la campanya dels #30diesAMBbici d’enguany, i sempre amb l’objectiu de continuar promocionant l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport quotidià, hem tornat a proposar un repte a través del nostre compte d’Instagram i també hem tornat a dinamitzar la posada en marxa de dues proves pilot de Bicibús en dues localitats de l’àrea metropolitana: Viladecans i Montcada i Reixac.

#30diesAMBbici a Instagram

La campanya a Instagram ha estat activa i diversa: prop d’uns 50 de perfils han compartit les seves fotos, històries i vídeos amb l’etiqueta #30diesAMBbici, explicant quines són les seves raons per anar en bicicleta i, alhora, animant més persones a agafar la bici.

D’entre tots els perfils, 26 participants han assolit el repte i, per tant, han participat al sorteig d’una bicicleta elèctrica plegable. La guanyadora ha estat Acxene Carolina. Enhorabona!!!

Volem donar les gràcies a totes les persones que han participat en el repte: ha estat un plaer llegir els seus missatges i gaudir de les seves experiències. A continuació us en deixem un recull.

Foto de angelinux62
Foto de calvox
Foto de enbicisenseedat

Foto de martacasar

Foto de sarayous_enbici
Foto de mromeromadrigal

Nous Biciusos a l’àrea metropolitana de Barcelona

Amb les proves pilot del Bicibús, hem tornat a gaudir veient com els més menuts de la casa, acompanyats per les seves famílies, arribaven a l’escola plens d’energia, pedalant amb alegria i fent salut!

Des que va eclosionar el moviment Bicibús (Vic, 2020), a Catalunya ha començat una petita revolució que no para de créixer i escampar-se per tot el territori. A dia d’avui es comptabilitzen prop de 85 línies de Bicibús, que cada divendres mobilitzen al voltant d’un miler d’infants, estalviant centenars de viatges de vehicles motoritzats privats en entorns escolars d’arreu.

Imatge del Bicibús a Ciutat Vella, Barcelona

Setmana rere setmana, el moviment Bicibús es consolida com una activitat que crea comunitat i que, a més a més, ajuda a reduir la contaminació i la inseguretat als entorns escolars. Així mateix, aporta beneficis a la salut dels infants i dels adults que hi participen. Es tracta, doncs, d’una experiència integradora que promou el canvi cap a una mobilitat més activa i sostenible.

Amb la col·laboració de Canvis en Cadena, Biciclot, Bikebitants i la implicació de diversos voluntaris, a Viladecans s’han desenvolupat dues línies per portar infants i adults fins a dos centres educatius: l’Escola Miquel Martí i Pol i l’Escola Mediterrània. Al municipi de Montcada i Reixac, ha participat a la prova pilot l’Escola Elvira Cuyàs, amb una línia de Bicibús.

D’altra banda, també hem donat suport a un Bicibús que ja estava en marxa a la ciutat de Barcelona, concretament a la línia de Ciutat Vella, que agrupa les escoles Pere Vila, Cervantes i Parc de la Ciutadella.

Segons les dades recollides a l’aplicació mòbil de suport, entre les quatre línies de Bicibús emmarcades en la campanya, durant únicament tres divendres s’han comptabilitzat prop d’uns 150 viatges a l’escola en bicicleta, realitzats per una trentena d’infants i una vintena d’adults acompanyants. També estimem que durant aquests tres divendres s’han estalviat 14 desplaçaments en cotxe. 

Amb tot, ens quedem amb imatges i records increïbles d’aquesta nova prova pilot. Ens agradaria donar les gràcies a totes les persones implicades en el desenvolupament del Bicibús, especialment a les famílies i les persones que han fet de voluntàries, sens dubte agents imprescindibles per impulsar el Bicibús!

Continuem pedalant per la metròpolis!

A continuació, trobareu un recull de premsa de la prova pilot:

La Veu de Montcada: https://www.laveu.cat/societat.cfm/id/604878/projecte-pilot-bicibus-mas-rampinyo.htm

Vídeo de l’Ajuntament de Viladecans: https://www.youtube.com/watch?v=GBhuxQ4p71A

El Periódico: https://www.elperiodico.com/es/viladecans/20220429/amb-impulsa-bicibus-escuelas-viladecans-13581447?utm_source=twitter-dogtrack&utm_medium=social&utm_campaign=cm-locales-EPviladecans&s=08

El Far.cat: https://elfar.cat/art/40468/lamb-porta-la-iniciativa-bicibus-a-viladecans