AMBici, el nou servei metropolità de bicicleta pública compartida

El passat 25 d’octubre es va presentar el nou servei metropolità de bicicleta pública compartida, anomenat AMBbici, que entrarà en funcionament durant el primer trimestre del 2023.

D’entrada, l’AMBici es posarà en marxa a tres municipis: Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Cornellà de Llobregat. S’espera que el 2024 el servei compti amb una flota de 2.600 bicicletes elèctriques, distribuïdes per 236 estacions, que estaran ubicades en 15 municipis: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Cornellà de Llobregat.

Durant el 2023 la tarifa promocional de llançament serà de 25 € anuals, que permetrà 30 minuts d’ús gratuïts per cada trajecte. Després dels 30 minuts gratuïts, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

Integració amb el Bicing

El Bicing, el servei de bicicleta pública de l’Ajuntament de Barcelona, en funcionament des del 2007 i amb 135.000 usuaris abonats, és el servei de bicicleta pública compartida més rellevant de la metròpolis, fet que fa necessari implementar mesures per afavorir la integració entre ambdós serveis: AMBici i Bicing.

Així, s’oferirà la possibilitat d’adquirir un abonament metropolità, que permetrà utilitzar tots dos serveis, i que tindrà un cost entre 53 i 65 euros anuals.

En el moment en què el servei AMBici s’estengui als municipis limítrofs amb Barcelona, es preveu la instal·lació d’estacions de transbordament o de transferència, que facilitaran el canvi de bicicleta.

Intermodalitat

L’AMBici té la voluntat de crear les màximes sinergies possibles amb el sistema de transport públic de la metròpolis de Barcelona. La principal mesura per aconseguir aquest objectiu serà ubicar algunes estacions en l’entorn més proper d’estacions de transport públic d’alta demanda. Això facilitarà la intermodalitat entre mitjans de transport públic, com el Bus Metropolità, el metro, el tramvia, el ferrocarril, etc.

Inversió

L’AMBici ha estat creat per l’AMB i el gestionarà Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). És un projecte finançat amb 7 milions d’euros pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU i suposarà un nou impuls per potenciar i facilitar opcions de mobilitat sostenible a la metròpolis de Barcelona.

Per a més informació, llegiu la notícia aquí.