Refugis climàtics

Cada vegada a l’àrea metropolitana són més freqüents els episodis meteorològics extrems, com les onades de calor. En aquesta situació d’emergència climàtica, en què es troba la metròpolis de Barcelona, l’AMB ha posat en funcionament la xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC), un conjunt d’espais accessibles que proporcionen confort tèrmic, descans i seguretat davant aquestes situacions extremes.

En aquest vídeo, la Brenda Saavedra, tècnica del Servei d’Emergència i Educació Ambiental de l’Àrea d’Ecologia de l’AMB, explica què són i per què és necessària la xarxa de refugis climàtics que s’ha posat en marxa:

L’objectiu de la XMRC és que qualsevol persona resident a l’àrea metropolitana disposi d’un d’aquests refugis a menys de 10 minuts a peu des de casa seva.

Si voleu més informació sobre aquest servei climàtic, la trobareu a la nota i el dossier de premsa o directament al web dels refugis climàtics metropolitans.

Aquí també podreu saber més informació sobre l’emergència climàtica a l’àrea metropolitana, i les eines per actuar contra el canvi climàtic:

Declaració d’emergència climàtica