Barcelona Energia amplia el seu servei d’energia renovable a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

  • Amb aquesta darrera adhesió, la comercialitzadora pública incorpora el primer municipi de l’àrea del Besòs i proveirà energia 100% renovable a set ajuntaments de l’àrea metropolitana.
  • La comercialitzadora, que es consolida com l’elèctrica pública més gran d’Espanya, suma un total de 6.201 punts de subministrament públics i 5.602 privats.

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’electricitat 100% renovable participada per l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, ha finalitzat els tràmits perquè l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet formi part de l’accionariat de TERSA i s’adhereixi al subministrament d’energia amb electricitat pública i 100% renovable per a tots els seus equipaments municipals.

El proveïment d’energia al consistori de Santa Coloma suposarà una ampliació de 373 punts de subministrament públics per a Barcelona Energia. A més de l’estalvi econòmic, el consum d’energia renovable que es farà a partir d’ara representarà una reducció d’emissions de 1.521 tones de CO2 gràcies a l’energia 100% renovable que comercialitza la companyia, equivalent a 8.340 milions de km d’un cotxe dièsel (208 voltes a la Terra).

D’aquesta manera, el de Santa Coloma de Gramenet es converteix en el setè consistori que s’adhereix a la comercialitzadora pública i el primer de l’àrea del Besòs, després de l’entrada de diversos ajuntaments metropolitans, com és el cas de Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern i El Papiol. Des que es va començar aquest procés d’adhesió, Barcelona Energia ha ampliat en 1.302 els punts de subministraments públics, fins a arribar a un total de 6.201 equivalent al 51 % del total.

Per a Eloi Badia, vicepresident d’Ecologia de l’AMB, “l’interès mostrat pels ajuntaments metropolitans és una mostra més de l’interès que genera poder-se beneficiar d’un model com el que proposa Barcelona Energia que gestiona l’energia com un bé públic, de forma transparent, justa i renovable” i puntualitza que “refermen l’objectiu de la companyia basat en el compromís amb la transició energètica”.

Barcelona Energia, la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat

Des del 2018, Barcelona Energia ha aconseguit incrementar els punts de subministrament en un 180%, passant dels prop de 4.000 inicials fins als 11.803, subministrant l’energia equivalent a la que consumeixen 100.000 famílies. Amb la seva estratègia de creixement, la comercialitzadora pública ha aconseguit situar-se en tan sols 4 anys entre el top 10 de comercialitzadores dins l’àrea metropolitana i ocupant la 8a posició en quota de mercat de Barcelona.

En el global des de la seva fundació, ha subministrat més de 812.000.000 KWh, equivalent a 165 tones d’estalvi en emissions de CO2 que serien, de forma gràfica, les emissions d’un cotxe dièsel en recórrer més de 556 milions de quilòmetres (14.000 voltes a la Terra o anar 1.500 vegades a la Lluna).

La previsió per al 2023 és que l’energia comercialitzada per Barcelona Energia augmenti en un 25% dins la seva àrea territorial d’actuació seguint amb el seu compromís d’oferir un model energètic 100% renovable i sostenible a tots els seus usuaris i usuàries, impulsant un model energètic basat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.

Barcelona Energia