Compartim un futur, actuem en present


El Programa metropolità d’educació ambiental de l’AMB, Compartim un Futur, sensibilitza la ciutadania i la fa còmplice en la carrera per salvar el planeta

Compartim un futur, i per aquest motiu ens n’hem de fer responsables, però no sempre sabem com. Malgrat que la consciència mediambiental creix cada dia, sobretot entre les generacions més joves, encara hi ha molt desconeixement sobre l’impacte de certes pràctiques i activitats sobre el planeta Terra: casa nostra. 

Així doncs, com podem aprendre a cuidar el nostre territori? Quines accions estan a les nostres mans per tal de revertir la crisi climàtica actual i contribuir a un futur més sostenible? 

Avui dia a internet podem trobar moltes pàgines web, posts i tips que promouen un estil de vida més respectuós amb el medi ambient. Una d’aquestes és Compartim un futur, el Programa metropolità d’educació ambiental de l’AMB que aposta per sensibilitzar i educar la ciutadania en matèria mediambiental. Concretament, sobre el canvi climàtic, les energies renovables i la salut ambiental.

A Compartim un futur s’hi poden trobar propostes formatives, visites guiades en entorns naturals, receptes de cuina, treballs manuals per transformar la llar en un espai menys contaminant i assessorament en qüestions mediambientals. Un conjunt d’eines per fomentar hàbits sostenibles, promoure el pensament crític i oferir als ciutadans valors necessaris per forjar i fer possible un futur sostenible. A més a més, una gran part del material també va dirigit als centres educatius, amb propostes adaptables segons l’edat i fetes a partir de metodologies pedagògiques experimentals. 

lkAlimentació sostenible
De tota l’oferta que es troba a Compartim un futur, destaquem tres propostes sobre alimentació sostenible: 

  • La recepta que canvia el món – És una proposta per conscienciar les famílies sobre l’impacte del nostre sistema alimentari, concretament del que generen els residus. Aprendre a cuinar de manera sostenible i evitar el desaprofitament de menjar en bon estat és a les nostres mans!
  • Stop malbaratament! – És una activitat pensada perquè les alumnes entrin en contacte amb la problemàtica del malbaratament alimentari (les principals causes i conseqüències) i a continuació proposin solucions creatives. Una manera didàctica de demostrar que tots formem part de la solució.
     
  • ApS sobre sistema alimentari: para el carro! – De cara al curs vinent s’engega aquest programa teoricopràctic per a centres educatius del territori metropolità, on l’alumnat podrà conèixer les conseqüències ambientals derivades de la indústria alimentària. Al final del programa, els alumnes hauran de presentar una sèrie de millores en els hàbits de consum dels veïns del seu barri.

kj

:: Per a més informació, podeu consultar la pàgina web i subscriure-us al seu butlletí fent clic aquí ::

kj