Dones i bicis

Avui 8 de març, dia de la dona treballadora, volem compartir un post sobre 3 dones que van tenir una important influència en el món de la bicicleta. La bicicleta va ser clau en l’emancipació de la dona a mitjans i finals del segle XIX, conferint una sensació de llibertat, autonomia i confiança.

Women_Repairing_Bicycle_c._1895  FEAT-women-history-wikimedia1

Annie Kopchovsky, “Londonderry”, l’any 1894 va acceptar el repte de mostrar que una dona podia fer una volta al món en bici a la vegada que guanyar 5.000 dòlars durant el viatge. Va idear suports publicitaris per a la bicicleta i per a ella mateixa, i va aconseguir un contracte amb l’empresa d’aigua mineral Londonderry Lithia. Va estar pedalant durant 15 mesos i va aconseguir guanyar el repte i un gran impacte social.

Kittie Knox, mulata, l’any 1895 no la deixaven participar a la lliga dels ciclistes americans. Ella va reclamar el seu dret a participar-hi i va aconseguir un suport social molt important, a la vegada que el debat sobre diversitat racial i gènere es va elevar a nivell nacional.

Maria Ward l’any 1896 va escriure una guia per a dones ciclistes, Bicycling for Ladies, amb l’objectiu que les dones es capacitessin per no dependre dels homes a l’hora de comprar o reparar una bicicleta. El seu lema era: qualsevol dona que pugui fer servir unes agulles o unes tisores pot fer servir altres eines també.

Aquí podeu llegir l’article sencer en anglès i veure les fonts de les fotografies.