Barcelona Energia: mesures per ajudar en la factura de la llum

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública metropolitana, ha anunciat un seguit de mesures per ajudar els ciutadans amb la seva factura elèctrica després dels estralls provocats per la COVID-19.

En primer lloc, ha llançat una nova tarifa exclusiva per a empreses de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Es tracta de la Tarifa Empresa, que ofereix una alternativa energètica i d’estalvi a les pimes, establiments i autònoms, un dels col·lectius que s’han vist més fortament impactats per la crisi generada per la pandèmia i que ara es troben en un moment decisiu per poder reactivar la seva activitat.

Aquest nou producte ofereix una gamma de tres tarifes diferents, sense permanència ni límit de potència contractada, per adequar-se millor a les necessitats de cada públic: la Tarifa Empresa Clàssica, la Tarifa Empresa Variable i la Tarifa Empresa Solar.

D’altra banda, també ha anunciat mesures per ajudar les famílies en el pagament dels rebuts. Primerament, preveu una rebaixa dels preus de les tarifes fixes d’entre el 7 i el 15 %, depenent del tipus de tarifa contractada. Això implica que pel consum mitjà d’una família, l’estalvi anual és d’entre 40 i 60 € en la factura de la llum. En aquest sentit, la revisió de tarifes per als edificis públics i equipaments de l’Ajuntament de Barcelona es farà també a finals d’any.

Aquesta revisió de les tarifes se suma a una altra iniciativa socialment responsable, aplicada el mes d’abril, amb què s’ha permès l’ajornament del pagament de les factures de la llum, per al segon trimestre de 2020.

Les noves tarifes i la rebaixa de preu es poden contractar a través de la pàgina web de Barcelona Energia o trucant al telèfon gratuït: 900 906 807.