LIFE AgroForAdapt

Projecte d’adaptació de sistemes agroforestals al canvi climàtic

El passat mes d’octubre es va posar en marxa el projecte europeu LIFE AgroForAdapt, que vol avaluar els sistemes agroforestals i demostrar que poden ser una eina clau per a l’adaptació al canvi climàtic dels sectors agrícola i forestal. El projecte durarà cinc anys i es dedicarà a promoure sistemes agroforestals més resilients davant del canvi climàtic.

Aquest projecte es desenvoluparà en més de 800 hectàrees localitzades a l’àrea metropolitana de Barcelona i en diverses finques de Catalunya, de Castella i Lleó i de la França mediterrània.

Amb un enfocament de treball multidisciplinari i transnacional, el projecte LIFE AgroForAdapt està cofinançat pel programa LIFE de la UE, amb un total d’1.663.496 €. El pressupost global és de més de 3.000.000 € i té vuit beneficiaris, entre els quals l’AMB. A escala europea està coordinat pel Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.

Per a més informació: https://www.amb.cat/web/territori/actualitat/noticies/detall/-/noticia/life-agroforadapt/12050212/11656