Sessions informatives de l’Innobus Metropolità 2019 -27 de febrer al CITILAB

Sessions informatives de l’Innobus Metropolità 2019 -27 de febrer al CITILAB

El dimecres dia 27 de febrer es portarà a terme la sessió informativa del projecte Innobus Metropolità 2019 dirigida a graduats universitaris en situació d’ atur o bé inscrits com a millora de feina. Lloc: Citilab – Plaça de Can Suris, s/n, Cornellà de Llobregat Horari de les sessions: 10.00 h: interessats/des del Baix Llobregat. 11.30 h: interessats/des de Barcelona ciutat i de la resta de municipis metropolitans. Cal que les persones interessades portin un currículum vitae a fi de valorar el seu perfil professional.  

7 Tallers de creativitat del projecte MetròpolisFPlab

7 Tallers de creativitat del projecte MetròpolisFPlab

Ja s’ han realitzat els tallers de  creativitat dels dies 4,5,6 i 8 febrer. En aquestes sessions s’ han treballat de forma més profunda les idees presentades pels equips per tal de completar-les i millorar-les, passant d’ una idea a un concepte. Cada equip ha d’anat a la sessió del territori que li correspon segons d’on prové l’entitat que llença el repte. 4 de febrer al Circuit de Catalunya. Lloc: Circuit (Camí Mas Moreneta, Montmeló) – mati i tarda- 5 de febrer al Port de Barcelona. Lloc: FNOB (Moll de Llevant, 1, Barcelona) – mati i tarda- 6 de febrer a Innobaix. Lloc: Citilab (Plaça de Can Suris, s/n, Cornellà de Llobregat) – mati i tarda- 8 de febrer al Port de Barcelona. Lloc: FNOB (Moll de Llevant, 1, Barcelona) -matí El projecte MetròpolisFPlab compta amb un total de 695 usuaris adscrits a la plataforma (entre alumnes i tutors) de 30 centres d’FP de l’ àrea metropolitana.

Arrenca l’ Innobus Metropolità 2019

Arrenca l’ Innobus Metropolità 2019

A partir del mes de febrer obrim les inscripcions a una edició de l’ Innobus Metropolità, amb nous premis i incentius: dotació econòmica de 2.000 € a cada membre de l´equip, una subvenció de màxim 10.000 € a l´empresa acollidora del repte, un viatge amb patrocini empresarial a un centre d’ innovació europeu, la participació en un programa d´acompanyament, millora i desenvolupament del projecte i la presentació dels 5 projectes finalistes en el marc del Saló Biz Barcelona com a plataforma de llançament. (veure detall) L’ innobus es porta a terme en col·laboració amb Innobaix (Agència d´Innovació i Coneixement del Baix Llobregat) amb el suport del SOC en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. Està previst que ompli de joves emprenedors i recorrerà durant uns dies del mes de març el territori, amb un itinerari preestablert, realitzarà parades en empreses de la zona amb un alt potencial tecnològic i d’ innovació. -Requisits per participar al projecte:  Persones en situació d´atur amb estudis universitaris finalitzats o en el darrer any d’ estudis (fins a 40 anys) i residents a l’ àmbit metropolità. També poden participar graduats universitaris amb algun tipus de contracte a temps parcial que permeti participar al projecte en la seva totalitat. En cadascuna de les empreses capacitarà als joves amb una sessió inspiradora i formativa sobre una temàtica concreta. En finalitzar l’itinerari els joves emprenedors hauran de presentar la seva idea/prototip davant un jurat final format per les empreses i institucions participants. Trobareu tota la info al següent enllaç Inscriu-te a la sessió informativa del dia 27/02/19 al Citilab de Cornellà: Descarrega’t l’ App de l’ Innobus Metropolità.     Contactan’s!

695 inscripcions al projecte MetròpolisFPlab

695 inscripcions al projecte MetròpolisFPlab

Finalitzat el termini d’ inscripció al projecte MetròpolisFPlab, us informem del total d’ usuaris adscrits a la plataforma (entre alumnes i tutors), incloent el recompte de centres i idees generades:  Inscripcions al projecte MetròpolisFPlab:   695  30 152 S’han seleccionat 152 idees, amb un total de 695 usuaris adscrits a la plataforma (entre alumnes i tutors), d’un total de 30 centres d’FP. Ja s’ han realitzat els tallers de reptes del mes de novembre passat i seguint el calendari previst, us informem de que al llarg dels mesos de febrer i març es portaran a terme els tallers de creativitat i de prototipatge en aquestes dates: -4,5,6 de FEBRER-Tallers de creativitat: Matí de 10 a 13 h i tarda de 15 a 18 h Sessió en la qual es treballaran de forma més profunda les idees presentades pels equips per tal de completar-les i millorar-les. Passarem d’una idea a un concepte. Cada equip ha d’anar a la sessió del territori que li correspon segons d’on prové l’entitat que llença el repte. 4 de febrer al Circuit de Catalunya. Lloc: Circuit (Camí Mas Moreneta, Montmeló) 5 de febrer al Port de Barcelona. Lloc: FNOB (Moll de Llevant, 1, Barcelona) 6 de febrer a Innobaix. Lloc: Citilab (Plaça de Can Suris, s/n, Cornellà de Llobregat) 8 de febrer al Port de Barcelona. Lloc: FNOB (Moll de Llevant, 1, Barcelona) -4,5 i 6 de MARÇ-Tallers de prototipatge: matí i tarda Sessió en la qual es treballarà l’sketch que materialitzarà la idea i es començarà a plantejar com realitzar el prototip. Passarem d’un concepte a un projecte. Cada equip ha d’anar a la sessió del territori que li correspon segons d’on prové l’entitat que llença el repte. 4 de març al Circuit de Catalunya. Lloc: Circuit (Camí Mas Moreneta, Montmeló) 5 de març al Port de Barcelona. Lloc: FNOB (Moll de Llevant, 1, Barcelona) 6 de març a Innobaix. Lloc: Citilab (Plaça de Can Suris, s/n, Cornellà de Llobregat)  

Vols esdevenir agent per la  innovació basada en dades?

Vols esdevenir agent per la innovació basada en dades?

El passat divendres 30 de novembre a l’ edifici Co-Innova de Sant Feliu de Llobregat hem posat en marxa un espai per promoure l’ecosistema d’econòmic basat en el valor de les dades obertes a l’àrea metropolitana de Barcelona.La sessió ha anat a càrrec de Lourdes Muñoz, presidenta de la Iniciativa Barcelona Open Data.   Una  trentena de professionals del sector públic i privat han participat en aquesta sessió per tal de conèixer com transformar les dades obertes en valor econòmic. També s’ ha presentat una guia amb les principals eines estratègiques puc utilitzar per a divulgar l’ús de les dades entre les petites i mitjanes empreses del teixit econòmic local. Descàrregues: -Guia per a la capacitació tècnica en l’ ús de la informació pública -Programa formatiu