Presentació dels projectes finalistes d’ emprenedoria social i tecnològica

Presentació dels projectes finalistes d’ emprenedoria social i tecnològica

Aquest divendres dia 19/10 es van presentar els prototips i apps  dels projectes seleccionats en la darrera convocatòria de les beques d’ emprenedoria social i tecnològica.   Les iniciatives presentades han estat les següents: Jo també llegeixo: Aplicació per a tauletes mòbils que facilita l’aprenentatge de la lectura i escriptura als nens amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual i altres problemes d’aprenentatge.  Aquesta aplicació aconsegueix un entorn interactiu i lúdic que fomenta la seva autonomia, cobrint  les necessitats de lectura en llengua catalana i castellana. Import atorgat: 17.000 € Municipi: Barcelona   Plataforma d’acompanyament a projectes socials d´emprenedors: Plataforma d´acompanyament a emprenedors socials i els seus mentors que permet realitzar un assessorament no presencial i respon a les necessitats dels diferents projectes d´emprenedoria. Import atorgat: 5.000 € Municipi: Barcelona   Ecolocal Market App: Aplicació que permet donar d’alta gratuïtament els productors i obradors de  productes ecològics i connectar-los als consumidors, amb l’objectiu de pagar un preu més just i fomentar la compra de productes ecològics. Import atorgat: 10.000 € Municipi: Castelldefels   Campus social virtual: Millorar i facilitar l’experiència de la formació online replicant un campus de realitat virtual que permet interactuar entre alumnes i professors, tant per temes de formació, com conferències i altres interrelacions entre ells mateixos. La proposta inclou personatges virtuals, eines de gamificació, lliçons interactives i altres funcionalitats de Realitat Virtual. Import atorgat: 8.000 € Municipi: Cornellà de Llobregat Les beques tenen una dotació mínima de 5.000 euros i es destinen a persones (físiques i jurídiques) empadronades o amb domicili fiscal a qualsevol municipi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i amb base tecnològica i aplicació digital.    

Inscripció de centres al projecte MetropolisFPlab: a partir del 26 d’ octubre

Inscripció de centres al projecte MetropolisFPlab: a partir del 26 d’ octubre

Us informem de que el divendres 26/10 estarà operativa la  plataforma web del projecte MetròpolisFPlab i el formulari d’ inscripcions per tal de que els centres de cicles formatius pogueu inscriure-us. En la sessió informativa del dilluns 12/11 al Citilab de Cornellà (10 h), esperem informar-vos i resoldre dubtes  en quant a la dinàmica del projecte, registre a la plataforma i calendari previst. Inscripcions a la sessió informativa: OBRIR FORMULARI  

Convocatòria del projecte MetròpolisFPlab

Convocatòria del projecte MetròpolisFPlab

Us presentem  la convocatòria del projecte MetròpolisFPlab, per tal de que els centres de  cicles formatius de Formació Professional de Barcelona i l’ Àrea Metropolitana pugueu participar-hi. OBRIR/DESCARREGAR CONVOCATÒRIA SESSIÓ INFORMATIVA: El dia 12 de novembre tenim previst dur a terme una jornada al CITILAB DE CORNELLÀ per presentar la convocatòria, resoldre dubtes i mostrar el funcionament de la plataforma. Podeu inscriure-us a aquest ENLLAÇ   INSCRIPCIÓ DELS CENTRES: Properament podreu inscriure-us  en una plataforma que estem treballant. Us mantindrem informats/des! REPTES: CALENDARI DEL PROJECTE: Feu “clic” per ampliar la imatge Vídeo presentació del projecte Altres descàrregues: Calendari  / Infografia Organitzen:   Amb la col·laboració de:   

Monedes socials per al desenvolupament local

Monedes socials per al desenvolupament local

Les monedes socials o complementàries són una realitat de llarga trajectòria històrica que, en els últims anys i a escala internacional, han concentrat un interès creixent com a eina de desenvolupament local. Es tracta de projectes que permeten assolir objectius de caire econòmic, social i ambiental a través de la reactivació dels recursos locals existents i de l’impuls de la col·laboració público-privada-comunitària, sovint amb un fort component tecnològic. En aquesta jornada analitzarem les potencialitats d’aquestes pràctiques i coneixerem les experiències de moneda social encapçalades per Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Viladecans, així com els referents internacionals Sardex (Sardenya) i Chiemgauer (Alemanya). La jornada comptarà amb la conferència inaugural del Dr. Jérôme Blanc, president de la Research Association on Monetary Innovation and Community and Complementary Currency Systems (RAMICS) i amb la realització d’un taller adreçat a tècnics interessats a impulsar projectes de moneda complementària en el seu municipi. Esperem que sigui del vostre interès i comptar amb la vostra assistència Programa de la Jornada Inscripcions

6 empreses innovadores presents Smart City Expo World Congress 2018

6 empreses innovadores presents Smart City Expo World Congress 2018

L’ Àgència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic de l’ AMB ha seleccionat 6 empreses innovadores que desenvolupen productes i solucions en el camp de les Smart Cities per participar en el Smart City Expo World Congress 2018 (SCEWC 2018) que se celebra del 13 al 15 de novembre a la ciutat de Barcelona. L’ Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’ Ajuntament de Barcelona han posat a disposició de les empreses que ho hagin sol·licitat prèviament, un espai per acollir els projectes més innovadors del sector de les Smart Cities. Seguidament detallem les empreses amb les quals compartirem estand, detallant el tipus de solució/producte que ofereixen: Software específic per a empreses amb producte attend council per a ajuntaments i organismes.     Solucions smart city i open data, GIS, estat de trànsit, etc.     Software de resiliencia urbana (gestió de situacions d’emergència i smart city).   Associació impulsada per AEBALL/UPMBALL. Desenvolupen solucions smart per diversos àmbits: empreses, ciutats, sanitat… Algoritme de rutes customitzable (solució logística). Refredament per inmersió per a centres de dades.

Presentació del projecte MetròpolisFPlab a les empreses

Presentació del projecte MetròpolisFPlab a les empreses

El projecte MetròpolisFPlab ha arrencat aquest setembre i es portarà a terme al llarg del curs escolar 2018-19 en col·laboració amb la Fundació BCN Formació Professional i amb el suport d’ altres agents del territori com Innobaix, el Port de Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya. Es fusionen els projectes “Innolab” d’ Innobaix, “Port Innova” del Port de Barcelona i el projecte “Entra al circuit de la Innovació amb l’ FP” del Circuit de Barcelona-Catalunya, promovent la innovació oberta com a procés metodològic d’ alt valor afegit per a la seva aplicabilitat a la Formació Professional, esdevenint un punt de trobada entre empreses i centres educatius de formació professional, amb la finalitat de generar valor econòmic, social i cultural al territori metropolità. El passat 19 de setembre, es va presentar a la seu de l’ AMB el projecte tant a les entitats com a les empreses que hi donaran suport.   Comptem amb el suport d’ empreses com Aigües de Barcelona, Autoterminal, OneOcean, Canaletas, Inbesters entre d’ altres. En quant als premis d’ aquesta primera edició, podem avançar que el premi per a cada equip guanyador consistirà en el desenvolupament de la idea i/o proposta de millora en la mateixa empresa, durant un temps no superior a 3 mesos i a través d’una beca formativa remunerada. També hi haurà una dotació de recursos materials  al centre d’FP i reconeixement per al/la tutor/a que ha assessorat i acompanyat en tot el procés a l’equip. Properament farem pública la convocatòria per participar al projecte, incorporant les darreres empreses i novetats que estem treballant. Per últim cal afegir que aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’ Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Visitem l’ESA BIC Barcelona

Visitem l’ESA BIC Barcelona

El passat 29 de juny  hem fet una visita a l’ESA BIC Barcelona (ESA Business Incubation Centre) per conèixer empreses incubades i els resultats obtinguts d’ aquest model d’ incubació. L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar a l’abast de la ciutadania i les empreses productes i serveis basats en tecnologies o coneixement espacial, aplicats a qualsevol sector no espacial. Així per exemple tenen cabuda a la incubadora projectes relacionades amb la geolocalització, imatges satèl·lit, comunicacions satèl·lit, materials espacials, programari crític, big data, gestió de potència, eficicienca energètica i robòtica, entre d’altres. ESA BIC Barcelona està situada a l’edifici RDIT de la UPC, al Parc Mediterrani de la Tecnologia de Castelldefels. Aquesta incubadora, gestionada per Barcelona Activa, forma part de l’ESA BIC Network, que actualment està configurada per 9 centres, establerts en diferents ciutats europees.  

Presenta els teus productes i solucions al Smart City Expo World Congress 2018

Presenta els teus productes i solucions al Smart City Expo World Congress 2018

Sou una empresa innovadora? Desenvolupeu productes i solucions en el camp de les Smart Cities? Si la resposta és afirmativa, la vostra empresa pot ser seleccionada per participar en el Smart City Expo World Congress 2018, esdeveniment que reuneix en un mateix lloc les darreres novetats i tendències del sector i que se celebrarà del 13 al 15 de novembre a la ciutat de Barcelona. Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona posen a la vostra disposició un espai que acollirà els projectes més innovadors del sector de les Smart Cities. Si sou una de les empreses escollides, tindreu màxima visibilitat a l’Innovation Zone de la Generalitat, de l’Ajuntament o de l’AMB, dins del Smart City Expo World Congress 2018. La data límit de presentació de sol·licituds és el 29 de juny. Si hi esteu interessats, descarregueu la sol·licitud de participació, ompliu-la i envieu-la a isabel.montals@barcelonactiva.cat. Què inclou l’espai • Espai d’exposició a l’estand de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona o a l’AMB. • Promoció a través de diferents canals de comunicació (programa, web, premsa, etc.). • Dues entrades Conference per accedir durant els tres dies que dura el congrés (inclou accés a les conferències i networkings). • Dos passis d’expositor. • Deu entrades Visitor. • Inclusió en el catàleg oficial online d’empreses de SmartCity Expo World Congress. • Participació al Brokerage Event. • Connexió Internet 10 Mb simètriques. • Si la teva solució és seleccionada com una de les més innovadores, la possibilitat de presentar-la en una nova iniciativa que anomenem Elevator Pitch Event. Cost per a l’empresa seleccionada : 795 euros + 10% IVA. El pagament s’haurà de fer efectiu abans del 30 de juliol del 2018. Condicions de participació (pdf)  

Finnova rep a Brussel·les els guanyadors del projecte Innobus 2018

Finnova rep a Brussel·les els guanyadors del projecte Innobus 2018

Els guanyadors del primer premi de l’Innobus Metropolità junt amb d’ altres participants,  han visitat a Brusel·les la fundació Finnova, una entitat que impulsa iniciatives innovadores que es poden transformar en projectes finançats per la Comissió Europea. L’ equip guanyador format per Sonia López, Daniel Abellan, Marc Cabezas i Irene Fernández ha presentat l’ App-Juego Dropo, una aplicació que per mitjà d’ un sistema de beacons, permet adquirir personatges mentre es responen preguntes relacionades amb l’ aigua, el medi ambient i la gestió de residus, amb la finalitat ‘ apropar els usuaris al recurs de l’ aigua. Aquesta proposta ha donat resposta al repte llançat per Aigües de Barcelona. Els innobusers també han visitat el Parlament Europeu. Al llarg dels dies 7 i 8 de juny han pogut fer contactes i compartir experiències amb d’ altres emprenedors i emprenedores europeus.